Blog de produse naturiste de la celebra firma Calivita si alte articole !

Strong Bones

Prezentarea in detaliu a produselor naturiste Strong Bones de la Calivita
Calciul si Magneziul sunt minerale indispensabile organismului. Sunt necesare pastrarii sanatatii oaselor si a danturii, functionarii optime a aparatului cardiovascular, a sistemului nervos, muscular si osos.
Strong Bones
CALCIUL

Calciul favorizeaza absorbtia fierului, combate insomnia, fortifica oasele, dentitia si mareste rezistenta nervoasa. Deficitul de calciu duce la aparitia rahitismului la copii, iar la adulti produce osteomalacie, osteoporoza si carii dentare. De asemenea, scade si rezistenta la stres, este favorizata aparitia de alergii, inflamatii si crampe musculare. Din cauza hipocalcemiei (concentratia scazuta a calciului sangvin), calciul se desprinde din oase, ajunge in sange si se poate depune pe peretii lezati ai arterelor. Lipsa calciului faciliteaza absorbtia plumbului (un metal toxic) si depunerea acestuia in oase si dinti.
Carenta de calciu si fier este foarte frecvent intalnita la femei. Efectele carentei devin evidente mai ales in timpul si dupa starile de graviditate, precum si la varste mai inaintate. Administrarea calciului are efecte benefice si in lombalgii si dismenoree si contribuie la atenuarea durerilor osoase datorate cresterii. In cursul starilor de hipoglicemie (concentratia scazuta a glucozei din sange), este indicat un aport crescut de Calciu.
Necesarul zilnic de Calciu pentru un adult sanatos este de 800-1.200 mg. Dusmanii calciului sunt grasimile, acidul oxalic (existent si in ciocolata), precum si fitatii (din cereale), deoarece impiedica absorbtia intestinala a acestuia. Alimentele bogate in Calciu sunt laptele si produsele lactate, macul. nucile, alunele, soia si zarzavaturile. Deoarece 70-80% din populatie nu tolereaza laptele – din cauza lipsei enzimelor necesare digestiei acestuia – suplimeMAGNEZIUL
Este indispensabil functionarii eficiente a sistemului nervos, a musculaturii si sistemelor enzimatice, deoarece participa la metabolismul glucidelor, lipidelor, acizilor nucleici si proteinelor. Magneziul este indispensabil in suplimentele alimentare destinate sportivilor, pentru ca participa la procesele de eliberare si consum de energie. Asigura si buna functionare a aparatului cardio-vascular, fiind un factor protector impotriva infarctului de miocard. Incetineste procesul de imbatranire si stabilizeaza nivelul sanguin al colesterolului, contribuind astfel la profilaxia ateriopatiilor si a aterosclerozei.
Dupa unii cercetatori, consumul de Magneziu creste rezistenta organismului fata de infectii si imbunatateste randamentul intelectual. Impiedica procesul de formare a calculilor renali si biliari cu continut de Calciu. Favorizeaza procesele de digestie si mentine integritatea danturii. Magneziul, asociat cu Calciul, combate stresul si starile depresive.
Dusmanii Magneziului sunt substantele diuretice si alcoolul, deoarece cresc eliminarile urinare de Magneziu. Sursele naturale de Magneziu sunt semintele uleioase, zarzavaturile si apele minerale. Ingrasamintele chimice scad canitatea de Magneziu din sol si, ca urmare, scad si continutul de magneziu al alimentelor. Magneziul este indispensabil metabolismului substantelor minerale (Calciu, Fosfor, Sodiu, Potasiu), precum si asimilarii Vitaminei C. Aportul de Magneziu trebuie sporit in cazul gravidelor, femeilor care alapteaza, femeilor care utilizeaza anticonceptionale sau medicatie cu hormoni estrogeni.

Atentie!
– Ingestia zilnica a peste 2 g calciu se admite numai sub supraveghere medicala. Magneziul intensifica absorbtia intestinala a calciului. Administrarea calciului se va face cat mai fractionat, pe tot parcursul zilei.
– Este contraindicata ingestia unei doze mai mari de 1 g de Magneziu pe zi timp indelungat. Magneziul are o buna actiune in asociere cu Calciul. Conform rezultatelor, cel cel mai bun raport dintre Calciu si Magneziu este de 2:1.
– Consumul magneziului in asociere cu vitamina B6 poate preveni formarea de calculi renali de oxalat de calciu. De aceea persoanele cu microlitiza renala e recomandat sa consume produsul in asociere cu Stress Management B-Complex si chiar Garlic Caps.
– Consumul preparatelor cu Magneziu in timpul meselor poate conduce la o digestie nesatisfacatoare deoarece acest element se combina cu acidul clorhidric din stomac. Se recomanda deci administrarea de Magneziu in intervalul dintre mese.
– Persoanele care prezinta hiperaciditate gastrica pot consuma preparate cu Magneziu pe stomacul gol, neutralizand astfel acizii in exces.
– Bolnavii cu afectiuni cardiace care utilizeaza deja medicamente ce contin Magneziu trebuie sa consulte medicul inainte de a consuma cele mai noi preparate cu Magneziu.
► Un flacon MIC de Strong Bones are 100 de capsule

Advertisements

Comments on: "Strong Bones" (1)

  1. Preparatul naturist – Strong Bones de la Calivita- bun pentru sanatatea oaselor
    si a sistemului nervos !

Stiu ca vrei sa comentezi...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: