Blog de produse naturiste de la celebra firma Calivita si alte articole !

Vitamina C Plus Flavonoid

ss
Vitamina C face parte din grupa vitaminelor hidrosolubile si, din aceasta cauza, datorita unor solicitari fizice excesive , se elimina in cateva relativ repede din organism. Din fericire, astazi exista deja preparate cu absorbtie lenta care pot asigura permanent o cantitate de vitamina C usor utilizabila de organism.
S-a constatat ca vitamina C se poate administra profilactic si terapeutic in numeroase boli, de la guturai pana la cancer. Se stie ca deficitul de vitamina C conduce la aparitia scorbutului. Acidul ascorbic administrat stimuleaza sistemul imunitar si creste rezistenta organismului fata de bolile infectioase. Participa la activarea multor sisteme enzimatice si are un rol in respiratia celulara. Accelereaza vindecarea regenerarea tesuturilor, participa la sinteza fibrelor de colagen, a oaselor, precum si la sinteza hormonilor corticosuprarenalieni. Are efect antistres, faciliteaza absorbtia fierului si, impreuna cu acidul folic si vitamina B2, stimuleaza maturarea globulelor rosii. Scade colesterolul sanguin si protejeaza organismul impotriva substantelor cancerigene. Creste si mentine randamentul fizic.
Preparatele moderne cu vitamina C contin deseori si bioflavonoide. Acestea, desi nu sunt vitamine propriu-zise, sunt denumite adesea vitamine P. Bioflavonoidele favorizeaza absorbtia vitaminei C si de aceea se recomanda administrarea lor concomitenta. Organismul uman nu este capabil sa sintetizeze bioflavonoide si, din acest motiv, acestea sunt furnizate organismului doar prin aport alimentar. Bioflavonoidele se utilizeaza frecvent pentru tratarea sportivilor accidentati, deoarece reduc durerea, atenueaza efectele loviturilor, au efect hemostatic si amelioreaza simptomatologia hipocal-cemiei. Impreuna cu vitamina C, bioflavonoidele mentin integritatea structurii capilarelor. Au actiune antibacteriana si de accelerare a circulatiei sanguine. Participa la secretia biliara, scad colesterolemia si, datorita efectului lor antioxidant, incetinesc formarea cataractei. Consumul acestora poate fi benefic pentru persoanele a caror piele se invineteste la cea mai mica lovitura (are loc o hemoragie subcutanata) sau care au sangerari nazale dese.
Bioflavonoidele, in asociatie cu vitamina C, sunt deseori recomandate in herpes. Quercitina, un bioflavonoid extras din alga verde de smarald si din alga verde-albastru-ie, are actiune benefica in astmul bronsic si alergii. Cele mai importante surse naturale de bioflavonoide sunt: citricele, ardeiul si coacazele negre. In cantitati mai mici, acestea se afla si in caise, cirese, struguri, prune si macese.

Afectiuni si simptome in care actioneaza:

Afectiuni si simptome in care actioneaza:
Adolescent 14-18 ani – preventiv
Adult (18-50 ani) – preventiv
Afectiuni oftalmologice
Alergie
Anticoncept. – comb. ef neg.
Antioxidanti
Antipiretic
Apetit (crestere) – anorexie
Ariboflavinoze
Arsuri piele in gen. si de soare
Astm bronsic
Bronsita
Contuzie
Convalescenta
Copii 1-14 ani – dez. armonioasa
Enduranta
Expectorant Febra
Fumat
Glaucom
Gripa, guturai, raceala, viroza
Hemoragii nazale
Herpes
Infarct miocardic
Imunitate scazuta
Persoana in varsta – preventiv
Polineuropatii
Rinita alergica
Sinuzita
Urticarie
Varice
Vase sange (fragilitate)
Varsat de vant
Vanataie

Atentie!
• In preparatele cu vitamina C din extracte naturale, acidul ascorbic se gaseste sub forma de poliascorbat, care are un efect mai de lunga durata fata de cel al acidului ascorbic simplu, obtinut
• pe cale sintetica.
• In starile febrile creste necesarul de vitamina C al organismului.
• Aportul de vitamina C trebuie crescut la femeile care utilizeaza anticonceptionale, steroizi, analgezice, aspirina sau cantitati exagerate de alcool.
• Consumul exagerat de bioflavonoide poate provoca diaree.

Un flacon de C-Plus Flavonoid are 100 de tablete

Advertisements

Stiu ca vrei sa comentezi...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: