Blog de produse naturiste de la celebra firma Calivita si alte articole !

Zenthonic

ss
ZenThonic este un supliment alimentar produs de CaliVita International fiind un amestec complex din extracte de fructe cu un continut ridicat de antioxidanti. ZenThonic este un suport eficient pentru sistemul imunitar al organismului . Din compozitia produsului ZenThonic fac parte:mangostana, strugurii rosi, capsuniile, merisorul, zmeura, ciresele, afinele negre.
Fructul mangosteen este considerat, de populaţia din pădurile tropicale ale Asiei, drept unul dintre cele mai de preţ, fiind denumit şi “fructul lui Dumnezeu”. Însă, în America de Nord şi Europa, este încă aproape necunoscut, deoarece în aceste zone clima diferă foarte mult faţă de cea din Asia.
Mangosteen (Garcinia Mangostana) creşte în pădurile tropicale ploioase din Thailanda, Malaezia, Indonezia, Singapore şi alte regiuni din sud-estul Asiei. Fructul tropical nu tolerează temperaturi sub 40°, din această cauză este necunoscut în zonele cu climă tem perată din Europa şi America de Nord. Limitat, deci, la zonele tropicale cu ploi abundente, arborele are nevoie de zece ani pentru a se maturiza şi a produce fructe. Fructul vişiniu seamănă puţin în exterior cu mărul, dar are un gust atât de bun, încât se spune că este unul din cele mai delicioase fructe din lume. Este atât de preţuit de băştinaşi, încât l-au numit fructul zeilor. Când la mijlocul anilor 1800 regina Victoria a gustat mangosteenul, l-a şi declarat fructul ei favorit.

Strugurii roşii. Studiile au demonstrat că o dietă bogată în flavonoide reduce riscul apariţiei unor forme de cancer. Conform revistei Joumal of Agricultural and Food Chemistry (2005;53:2489-98), consumul strugurilor roşii, deosebit de bogaţi în bioflavonoide, reduce riscul dezvoltării cancerului. Flavonoidele sunt cunoscute pentru proprietăţile lor antioxidante, protejând celulele împotriva acţiunii dăunătoare a radicalilor liberi (molecule instabile) care pot cauza cancer, afecţiuni ale inimii, diabet şi multe alte afecţiuni.

Căpşunile. Cercetările specializate în acţiunile benefice ale plantelor asupra sănătăţii au arătat că fitonutrientul quercitină, care se găseşte din abundenţă în căpşuni (şi alte fructe), poate induce autodistrugerea programată a celulelor canceroase umane. Acest proces, numit apoptoză, este important în prevenirea cancerului, deorece este unul dintre principalele căi prin care organismul elimină celulele degenerate. Quercitina are şi acţiune antiinflamatoare şi antivirală.
Merişorul. Negustorii tradi¬ţionali de plante tămăduitoare din America de Nord utilizau merişorul pentru prevenirea formării pietrelor la rinichi. Şi În zilele noastre este recomandat pentru eliminarea toxinelor din sânge, pentru prevenirea infecţiilor căilor urinare ş.a.
Zmeura este un fruct des Întâlnit în compoziţia suplimentelor alimentare datorită conţinutului său în acid elagic. Această substanţă aparţine fitonutrienţilor muniţi taninuri şi desfăşoară o activitate antioxidantă intensă. Acidul elagic neutralizează acţiunea radicalilor liberi. Conţine şi alte substanţe cu proprietăţi antioxidante – quercitina, camferolul – care au şi proprietăţi antimicrobiene. Ultimele studii publicate În anul 2004 în Cancer Letters au confirmat acţiunea anticancerigenă a zmeurei.
Cireşele conţin, de asemenea, flavonoide (mai ales antocianidine şi proantocianidine) care distrug radicalii liberi din organism. Flavonoidele din conţinut scad riscul mortalităţii de infarct miocardic şi boli ale arterelor coronariene, specifice vârstei mijlocii. Extractul din fructele de cireş poate preveni guta, deoarece flavonoidele din conţinut scad nivelul acidului urie din sânge resposabil de apariţia gutei şi, de asemenea, reduc durerile cauzate de artrită şi alte inflamaţii.

Mărul. Pe lîngă multiplele acţiuni pozitive asupra întregului organism, cum ar fi acţiunea anticancerigenă, de prevenire a afecţiunilor cardiovasculare, s-a demonsrat că mărul protejează celulele creierului de anumite afecţiuni neurodegenerative care pot cauza boli ca Alzheimer şi Parkinson. Merele protejează şi arterele, prevenind formarea plachetelor sanguine; de asemenea, scad nivelul colesterolului “rău”.
Toate fructele conţin antioxidanţi – substanţe chimice care ajută organismul să neutralizeze radicalii liberi şi alte molecule nocive organismului.

Afinele negre conţin însă cele mai. mari cantităţi de antioxidanţi, cu 40% mai mult decât următoarea plantă din top, căpşunile. Antioxidanţii localizaţi în pigmentul albastru al fructului luptă împotriva afecţiunilor cardiovasculare şi cancerului. Recent, s-a demonstrat că aceste substanţe îmbunătăţesc şi activitatea cerebrală.
Afinele negre sunt o sursă bogată de vitamina C şi de fibre dietetice. De asemenea, au un conţinut scăzut de calorii şi de sodiu şi nu conţin grăsimi.
Perele constituie o sursă bună de vitamina C, folat şi fibre alimentare. Cea mai mare cantitate a vitaminelor se găsesc în coajă. Conţin de asemenea fier, potasiu, pectine care scad nivelul sanguin al colesterolului, oferă protecţie în faţa radicalilor liberi, protejează sistemul cardiovascular şi aparatul digestiv (colonul).
Cercetările au demonstrat că substanţele din compoziţia plantelor, care le conferă culorile vibrante, sunt, în acelaşi timp, şi compuşii care au numeroase efecte benefice asupra sănătăţii organismului.

ZenThonic

Stiu ca vrei sa comentezi...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: