Blog de produse naturiste de la celebra firma Calivita si alte articole !

Rhodiola RoseaRhodiola rosea a fost numit suplimentu anti-imbatranire a secolului 21. Este o planta extrem de puternica . Studiile sunt inca in desfasurare pentru beneficii suplimentare , pe care aceasta planta poate avea . Multe boli de imbatranire se crede ca apar , deoarece nivelul nostru de stres este ridicat, sau situatiile stresante pentru perioade lungi de timp. High-stres ar putea fi cauza bolilor cronice si a imbatraniri premature . Rhodiola rosea ne da un nivel crescut de energie, o reducere a sentimentului de stres , rezistenta a crescut vigilenta, imbunatatirea mentala , si va ofera un adanc si odihnitor somn . Se crede de asemenea ca se poate accelera procesul de recuperare dupa boala . Ele sunt sigure pentru a fi utilite , nu exista efecte secundare care au fost raportate.
Alte nume la Rhodiola rosea sunt : radacina de Aur, roseroot, radacina arcticca , SHR-5, rhodaxon

Despre planta :
Aceasta este o planta perena, cu o grosime de flori rizomi si galbene , parfumate. Acesta creste in sol nisipos, la altitudini mari, 2280 de metri altitudine. Acesta a fost localizata in regiunea arctica , in muntii din Asia Centrala , Muntii Stancosi , si partile muntoase ale Europei , cum ar fi Alpii, Pirineii, Muntii Carpati, Scandinavia, Islanda, Marea Britanie si Irlanda . Mai multi lastari cresc din aceeasi radacină groasa . Lastarii ajung de la 5 la 35 cm in inaltime .
Rhodiola este inclusa intr-o categorie derivata de plante numite adaptogene care difera prin stimulente chimice , cum ar fi nicotina , si nu au aceleasi efecte fiziologice. Adaptogenii sunt cunoscute pentru ca au efecte de stimulare imunitara .
Rhodiola rosea , efecte poat fi usor diferie pentru fiecare individ, datorita diferențelor de serotonina (o substanta chimica naturala care este cunoscuta ca contribuie la fericire) si dopamina (un produs chimic natural produs in mai multe zone ale creierului).
De obicei, vine in capsule sau o tableta , cu toate acestea, sub forma de lichid sunt de asemenea disponibile. De asemenea, radacinile pot fi fierte in apa si servite ca ceai. Cumpara radacinile , se taie fin, aproximativ 5 g, se toarna 1 cana de apa clocotita si se lasa la infuzat aproximativ 4 ore, iar apoi se strecoara lichidul. Puteti imbunatati gustul de ceai prin adăugarea unui alt ceai cu ea sau suc sau tonic.
In timp ce unele persoane pot lua consuma seara acest ceai , ar trebui totusi dimineata sa fie consumat , deoarece există posibilitatea ca acesta sa poata interfera cu somnul, la unele persoane.
produsenoni
Lista compusilor cei mai importanti :
Rosiridin – A fost gasit pentru a inhiba produsele chimice din creier asociate cu depresia si dementa senila.
Rhodioloside “Acesta este considerat a fi unul dintre compusi responsabili pentru actiunile antidepresive si anxiolitice ale acestei plante.
Rosavin – Acesta este considerat a fi unul dintre compusi responsabili pentru acțiunile antidepresive și anxiolitice ale acestei plante.
Salidroide – Acesta este considerat a fi unul dintre compusi responsabili pentru actiunile antidepresive si anxiolitice ale acestei plante.

Tyrosol – Ca un antioxidant, Tyrosol pot proteja celulele impotriva prejudiciului ca urmare a oxidari .

Care sunt beneficiile?
Rhodiola rosea poate fi eficace pentru imbunatatirea stari de spirit si atenuarea depresiei. Studiile pilot pe subiecti umani au aratat ca imbunatateste performanta fizica si mentala, si poate reduce oboseala.

In Rusia si Scandinavia, Rhodiola rosea a fost folosita de secole pentru a ajuta persoanele fizice sa se obisnuieasca cu clima rece siberiana si cu viața stresanta . Dovezi pentru aceste efecte au fost furnizate în modele de laborator de stres la sobolani în care Rhodiola a împiedicat în mod eficient schimbarile la stres-induse de pofta de mancare, activitatea fizica, creșterea în greutate . Acesta a fost folosit in medicina traditionala chineza pentru multi ani. Rizomii uscati contin ulei esential.

Mai multe studii au sugerat ca componentele cele mai active sunt susceptibile de a fi rhodioloside si Tyros, cu alte componente fiind benigne atunci cand este administrat singur, cu toate acestea, beneficii mai pronunțate s-au observat când a fost utilizat o combinație de tyrosol, rhodioloside, rosavin, rosarin și pe bază de colofoniu. Planta Rhodiola rosea este considerat a deține mulți compuși care sunt antioxidanti. Alții cred că Rosavins sunt principalul ingredient activ. Exista , de asemenea, neintelegeri despre ce origine are planta . Exista Rhodiola tibetana , Rhodiola chineza si Rhodiola rusa . Cel mai important lucru de retinut este de a verifica ingredientele.

Un studiu clinic a aratat imbunatatiri semnificative pentru un extract de Rhodiola în doze de 340 mg 680 pe zi la pacientii de sex masculin si feminin 18-70 de ani, cu usoara pana la moderata depresie. Intr-un studiu clinic din Armenia 2007, totalul dozelor efective au fost in jur de 340 – 680 mg pe zi pentru persoane in varsta de 18-70. Nu au fost efecte secundare demonstrate la aceste doze. O doza mare este considerata a fi peste 1,000 mg si mai sus.

Cine ar trebui sa-l incerce ?

Oricine care doreste sa isi imbunatateasca sistemul imunitar starea generala de sanatate , si are o multime de stres in viața lui , sufera de depresie, are o predispozitie pentru boli, cum ar fi dementa, sau pur si simplu vrea sa intarzie efectele imbatranirii la nivelul pielii ar trebui sa incerce acest supliment. Nu există efecte secundare si, prin urmare, nici un motiv legitim sa nu caute beneficiile acestui supliment. Aceast medicament ar putea îmbunatati restul vietii tale. Dai o sansa vieti tale sa fie mai sanatoasa fara stres si fara imbatranire !.

Advertisements

Stiu ca vrei sa comentezi...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: